آمریکا در مسیر اجرای برجام سنگ‌اندازی کرده است/همه تحریم‌ها علیه ایران از 27 دی 94 برداشته شد

رئیس جمهور گفت: ما به مردم گفته بودیم زمانی توافق هسته ای را می پذیریم که تحریم های علیه ایران به یکباره کنار گذاشته شود، همه تحریم‌ها بعد از اجرایی شدن برجام در 27 دی ماه 1394 برداشته شده است.

نهمین نشست خبری رئیس جمهور با اصحاب رسانه آغاز شد

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نهمین نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی ضمن ابراز خرسندی از اینکه امروز فرصت حضور در میان رسانه‌های مختلف برایش میسر شده است، گفت: بنده در آغاز سخن لازم می‌دانم از مردم قدرشناس، بزرگوار، فهیم و زمان‌شناس ملت بزرگ ایران برای حضور در ضایعه درگذشت حضرت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تشکر کنم.

 

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: ملت بزرگ ایران با حضور، اشکشان، آهشان و با حرکت پرشورشان در خیابان‌ها و در مراسم نماز، بدرقه پیکر پاک آن و همچنین طی حضور در مراسم ترحیم آن بزرگوار تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی ادامه داد: مردم ما به خوبی قدر بزرگانشان، خادمانشان و آنهایی که در پیروزی انقلاب، استقرار نظام و توسعه آبادانی کشور و از همه مهتر بیانگر راه صحیح در مسائل مهم اجتماعی و کشوری بودند را می‌دانند.

* آیت الله هاشمی رفسنجانی به ما نشان داد بهترین روش اداره کشور، تعامل با افکار مختلف است
رئیس جمهور بیان داشت: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی علاوه بر خدمات شایان توجه‌شان نسبت به انقلاب، نظام و کشور با صبر، متانت و سکوتشان آنجا که برای نظام لازم می‌دیدند با بیان آرامشان در مسائل بسیار مهم سیاسی و همچنین با روش اعتدالی، عقلانیت، خرد و با حوصله و سعه صدرشان به ما نشان دادند که بهترین روش برای اداره کشور تعامل با افکار مختلف و اندیشه است.

روحانی با بیان اینکه امروز آن مردم بزرگ در میان ما نیست و نمی‌توانیم به طور مستقیم از افکار آن مرد بزرگ برای آینده‌مان استفاده کنیم اظهار داشت: اما شیوه، روش، نصایح و آنچه که وی برای ما همانند آثار صوتی‌شان به یادگار گذاشته است می‌تواند مورد بهره‌برداری و استفاده قرار گیرد تا بتوانیم از راه اعتدال و خرد برای حل معضلات کشور تلاش کنیم.

رئیس قوه مجریه همچنین در ادامه ضمن تشکر از ملت ایران از تمام فعال سیاسی درخواست کرد تا این فضا را نه برای امسال بلکه برای سالهای پیش‌رو نیز ادامه دهند.

وی تأکید کرد: برای آبادانی کشور و از همه مهمتر آن است که در یک فضای آرام و اعتدالی، فرمان الهی و دستورات خداوند و اخلاق زیر پا گذاشته نمی‌شود. نکند به خاطر برخی مسائل فردی، جناحی و گروهی راستی، درستی، اخلاق حسنه و شیوه‌هایی که خداوند و قرآن توصیه کرده است را به دست فراموشی بسپاریم.

رئیس جمهور در ادامه از حمایت‌های مردم نسبت به دولت خدمتگزارشان تشکر و قدردانی کرد و گفت: اگر در فضای سیاسی، فرهنگی، علمی و اقتصادی دستاوردهایی داشته‌ایم به دلیل حضور مردم، تلاش، کمک، ایستادگی، استقامت، اندیشه، صبر، حوصله و امید مردم نسبت به آینده این کشور و نظام بوده است.

روحانی بیان داشت: بحمدالله در بسیاری از زمینه‌ها پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و در بسیاری دیگر از زمینه‌ها نیز نیاز به تلاش بیشتری داریم. ما سپاسگزار درگاه خداوند برای کارهای انجام گرفته هستیم و هم تلاش و کوشش خود را برای رسیدن به اهدافی که هنوز بدست نیامده را خواهیم کرد. 

*در یک سال اخیر 700 هزار شغل خالص در کشور ایجاد شده است

رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه بسیار خرسندم که وعده رشد 5 درصدی ما از آغاز سال محقق شده است، تصریح کرد: بنده از فعالان اقتصادی، کارآفرینان، خدمتگزاران مردم، مقامات و همه قوا که دست به دست هم داده تا امروز شاهد رشد بیش از 5 درصد باشیم بسیار سپاسگزارم.

وی با بیان اینکه رشد ما 7.4 درصد است گفت: این رقم در منطقه ما نظیری نداشته و حتی در حال حاضر در جهان نیز نمونه‌های بسیاری ندارد، زیرا طی این سالها جهان با رکود مواجه بوده است.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: بنده از مردم و کارآفرینان سپاسگزارم که در اشتغال قدم بزرگی برداشته‌ایم اگرچه تا رسیدن به مقصد نهایی فاصله داریم اما ایجاد 700 هزار شغل خالص در کشور نظیر زیادی در دنیا ندارد.

روحانی تأکید کرد: 6 کشور در دنیا هستند که بالای 600 هزار شغل در سال طی سالهای اخیر به طور متوسط به وجود بیاورند، 700 هزار شغل بسیار زیاد است اما برای کشور ما به دلیل انباشت مسائل طی سالهای اخیر هنوز نیاز به ایجاد اشتغال بسیاری دیگر وجود دارد.

*برجام تعلق به دولت یازدهم و یا شخص خاصی ندارد

رئیس قوه مجریه با اشاره به موفقیت دولت در مذاکرات هسته‌ای و برجام اذعان داشت: برجام متعلق به دولت یازدهم و یا شخص خاصی ندارد، برجام از آن ملت بزرگ ایران، رهبری مقتدر کشور، شهیدان، شهدای هسته‌ای و دیگر فداکاران ما در انقلاب اسلامی است. برجام یک دستاورد بزرگ ملی است و کسی فکر نکند به خاطر انتخابات سال آینده باید نسبت به برجام بیش از حد سخن بگوید یا کمتر از حد لازم نسبت به آن حرف بزند.

رئیس جمهور گفت: برای ما مهمتر از برجام حق و موفقیت یک ملت است، چرا در پیشگاه خداوند نسبت به موفقیت‌هایمان شاکر نباشیم، البته هیچ کس مدعی موفقیت صددرصد نیست هر کاری ممکن است دارای نقص و یا عیبی باشد، اما جمع این کار یک موفقیت بزرگ برای ملت عزیز ما بود.

*برجام پیروزی ملت ایران در اخلاق است

روحانی بیان داشت: ما در اخلاق پیروز شدیم، هیچ کس تردید نکند برجام پیروزی ملت ایران در اخلاق است، ما به دنیا گفته بودیم که به دنبال سلاح هسته‌ای و کشتار جمعی نیستیم و ما به دنیا گفته بودیم آنچه که نسبت به نظام، حکومت و دولت ایران نسبت به سلاح کشتار جمعی گفته می‌شود دروغ و اتهام است.

رئیس قوه مجریه افزود: ما در برجام برای دنیا به اثبات رساندیم ملت و نظام ایران راستگوست و آنها که علیه این نظام به ناروا سخن گفتند امروز در تاریخ جهان و در پیشگاه اخلاق باید سرافکنده باشند.

وی تصریح کرد: کمتر کسی در این کشور باید فکر می‌کرد موضوع PMD حل شود و آژانس بین‌المللی رسما اعتراف کند که مسائل گذشته ایران در زمینه هسته‌ای پایان یافته است و از این پس نسبت به آینده بررسی‌ها را ادامه می‌دهیم. پایان این پرونده به معنای موفقیت اخلاقی ملت بزرگ ایران بود.

رئیس جمهور اظهار داشت: ما از لحاظ سیاسی پیروز و موفق شدیم زیرا به دنیا اعلام کردیم ایران نظامی نیست که با آن رفتاری امنیتی در دنیا شود، ما خواستیم به دنیا بگوییم ایران کشوری است که در مسائل مختلف جهان می‌تواند به عنوان بازیگر فعال و سازنده در صحنه باشد و غیبت ایران در صحنه‌های سیاسی، منطقه و جهان یک خسارت برای همه جهانیان بود.

روحانی گفت: ما می‌خواستیم به دنیا بگوییم که ایران هراسی رفتاری نادرست است و از ایران نترسید، ایران به دنبال صلح و امنیت برای منطقه و جهان است.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما نشان دادیم که ایران استحقاق آن را ندارد تا به عنوان فصل هفت سازمان ملل و به عنوان کشوری که صلح و امنیت جهانی به خطر افکنده است، باشد.

وی با بیان اینکه ایران از لحاظ سیاسی در توافق هسته‌ای موفق شد، بیان داشت: ما پیروز شدیم و قطعنامه های ظالمانه را به دست همان مرجعی را که آنها را تصویب کرده بود لغو کردیم.

*همه تحریم‌ها علیه ایران از 27 دی 94 برداشته شد

روحانی با بیان اینکه موفقیت ما در احقاق حقوق ملی‌مان بود، اظهار داشت : ما غنی سازی را حق ملت ایران می دانستیم، ما می گفتیم ما مثل هر کشور پیشرفته ای دیگر حق داریم در زمینه فعالیت صلح آمیز هسته ای تلاش بکنیم و این موفق ما بود که سازمان ملل و آژانس فعالیت صلح امیز هسته ای ما را به رسمیت شناخت، بنابراین این موفقیت و پیروزی حقوقی ما بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما از لحاظ اقتصادی موفقیت خوبی را به دست آوردیم، تاکید کرد: ما به مردم گفته بودیم زمانی توافق هسته‌ای را می پذیریم که تحریم‌های هسته‌ای ایران کنار گذاشته شود. ما گفته بودیم قدم به قدم آماده برداشتن تحریم ها نیستیم، یک روز بگویید پتروشیمی آزاد است بعد از سه ماه بگویید نفت آزاد است، بعد از چند ماه بگویید فعالیت های مربوط فلزات گرانبها آزاد است، بعدا بگویید فعالیت در زمینه حمل و نقل آزاد است و بعد از چند ماه بگویید بیمه، روابط بانکی و ... . ما گفته بودیم که تحریم ها باید بالمره برداشته شود و من به ملت بزرگ ایران می گویم همه تحریم ها هسته ای بعد از اجرایی شدن برجام در 27 دی سال گذشته برداشته شده است.

وی با بیان اینکه ایران امروز در نفت و گاز تحریمی ندارد، بیان داشت: ما امروز در مقوله حمل و نقل و بیمه تحریمی نداریم. امروز در مسایل بانکی با دولت ها و برخی بانکها بزرگ روابط عالی و خوبی دارد، البته بانکهایی که دارای سهام خصوصی هستند، گاهی با احتیاط‌هایی، اموری را انجام می‌دهند، برخی از کشورهای بزرگ و بویژه آمریکا البته در اجرای برجام سنگ اندازی هایی را انجام داد.

روحانی تاکید کرد: توقع ما هم از ابتدا نسبت به آمریکا این چنین بود وقتی یک دولتی دولت خصم است، پیداست که از همه توانش برای اجرای یک توافق استفاده نکند اما در عین حال امروز مردم ما به حقوق بسیار فراوانی در زمینه اقتصادی دست پیدا کردند و اگر مشکلاتی باقی مانده باید این مشکلات را حل و فصل کنیم.

* در قبال بدعهدی‌ها با قدرت ایستاده‌ایم

رئیس جمهور گفت: مردم باید بدانند در توافقات جهانی حتی توافق با یک کشور هم که باشد در اجرا ممکن است اشکالاتی پیش بیاید و یا مسائلی داشته باشیم و اینکه شاید برخی امور به دلخواه پیش نرود اما ما نباید حوصله‌مان را از دست دهیم و باید منافع ملی‌مان را مدنظر قرار دهیم.

وی با بیان اینکه طبیعی است در توافق بزرگی چون برجام ما در برخی موارد دچار مشکلاتی شویم افزود: این درحالیست که ما در قبال بدعهدی‌ها با قدرت ایستاده‌ایم و مردم باید از این امر مطمئن باشند، مردم بدانند که ما در برجام مقتدرانه عمل کردیم و عمل خواهیم کرد اما عجولانه کاری نکرده‌ایم و نخواهیم کرد.

روحانی با بیان اینکه منافع ملی از جمله ضروریات ما در برجام است گفت: ما این منافع ملی را همواره مدنظر قرار خواهیم داد.

رئیس قوه مجریه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برجام چه دستاوردهایی بر زندگی فقرا و حاشیه‌نشینان داشته است گفت: شما از دستاورد برجام برای مردم و فقرا صحبت کردید برجام به همه ملت از جمله اقشار مستضعف تعلق دارد.

وی با اشاره به برخی از آمارهای دولت پس از اجرای برجام افزود: اگر 27 دی سال گذشته برجام اجرایی نمی‌شد و فرضا آن تحریم‌هایی که طرف‌های غربی قصد داشتند آنها را تصاعدی بالا ببرند آن هم محقق نمی‌شد و همه چیز به صورت عادی و پیش از برجام پیش می‌رفت، وضع فروش نفت ما همچون گذشته بود، کل درآمد نفتی ما امسال 32 هزار میلیارد بیشتر نبود.

رئیس جمهور ادامه داد: ما تا پایان سال چیزی بالغ بر 70 هزار میلیارد تومان درآمد نفتی خواهیم داشت، لذا اگر برجام نبود ما باید این منابع را از کدام حوزه‌ها کم کنیم، از حقوق کدام قشر؟ از حقوق پرستارها باید می‌زدیم؟ از حقوق معلمین باید می‌زدیم؟ در بخش بهداشت و درمان کارها را زمین می‌گذاشتیم؟ چه کار می‌کردیم؟

روحانی با بیان اینکه آن افرادی که برجام را نقد می‌کنند، لوکس نقد می‌کنند تأکید کرد: نقد لوکس خیلی جایی ندارد و این افراد باید به درستی به مردم می‌گفتند که اگر برجام نبود چه می‌شد.  امروز اگر برجام نبود آن همه کارگرانی که در حوزه‌های نفت و گاز تلاش می‌کنند شرایطشان تغییر نمی‌کرد.

وی با اشاره به قطعی گاز برخی از مناطق کشور ادامه داد: ما  بیش از 700 میلیون متر مکعب گاز در روز مصرف می‌کنیم بنابراین اگر ما نتوانیم سرمایه‌گذاری انجام دهیم باید به چه نحوی زندگی مردم را تأمین کنیم.

*11 میلیون حاشیه‌نشین را تحت پوشش بیمه قرار دادیم

رئیس جمهور با اشاره به شرایط زندگی حاشیه نشینی و شهری ادامه داد: ما همه حاشیه نشینان شهری را بیمه کردیم. ما 11 میلیون حاشیه‌نشین که بسیاری از آنها بیمه نداشتند را تحت پوشش بیمه قرار دادیم، بنابراین برجام و آثار آن متعلق به همه مردم است و موضوع برجام یک موضوع ملی است. ممکن است برخی منتقد گوشه‌ای از برجام باشند که اشکالی ندارد اما باید گفت برجام موضوع دولت نیست که کسی فکر کند در قبال نقد به آن با دولت مقابله کرده است.

روحانی تأکید کرد: نقد به دولت راه‌های دیگری هم دارد که معتقدیم می‌توانند از آن استفاده کنند اما برجام یک موضوع ملی است و اگر کسی بخواهد برجام و آثار آن را کوچک نشان دهد این بدین منظور است که کار ملت را کوچک جلوه داده است.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: مسئله برجام موضوعی است که همه نهادهای کشور از کمیسیون امنیت ملی مجلس تا مابقی حوزه‌ها آن را تصویب کردند، بنابراین برجام متعلق به دولت نیست و متعلق به نظام است، امیدواریم ما و مسئولین مربوطه بتوانند خدمات خود را نسبت به مردم در برنامه‌های خودشان منعکس و تشریح کنند.

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که ممکن است بعد از رحلت آیت الله هاشمی شما هدف بیشتر حملات قراربگیرید و حتی زمزمه‌هایی مبنی بر رد صلاحیت شما برای انتخابات ریاست جمهوری سال 96 وجود دارد پاسخ داد: آیت‌الله هاشمی پشتوانه بزرگ نظام بودند و جایگاه ایشان هیچگاه پر نمی‌شود. از لحاظ شخصیتی جای آیت‌الله هاشمی همچون شهید بهشتی و شهید مطهری خالی می‌ماند. ما باید در انجام وظیفه کوشا باشیم.
 
وی ادامه داد: ما را با شورای نگهبان به دعوا نیندازید، روابط ما با شورای نگهبان همیشه خوب بوده و هم خوب خواهد ماند، زیاد نباید به شایعات توجه کرد ما باید کمربند خود را برای خدمت به نظام و مردم محکم کنیم. مردم نشان دادند که در همه شرایط پشت نظام خود هستند. از همه چیز مهمتر بحث انتخابات است زیرا اساس آن به خدمت به مردم باز می‌گردد. همه ما باید در صحنه حضور داشته باشیم و وحدتی که در رحلت و تشییع آیت‌الله هاشمی نشان دادیم در همه زمینه‌ها حفظ کنیم.
 
روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر سهم فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از 700 هزار شغل ایجاد شده توسط دولت ضمن اشاره به اهمیت مسئله اشتغال اظهار داشت: همه متولدین دهه 60 باید در دهه 80 دارای شغل می‌بودند. از نیمه دوم دهه هشتاد یعنی سال 85 به بعد شغل ایجاد شده در کشور به صفر رسید. درسالهایی که وضع نفت و در آمد نفتی ما به بهترین سطح خود رسید به جای ایجاد شغل افزایش واردات در دستور کار قرار گرفت که ما باید کمبود آن مقطع را جبران کنیم.
 
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام با اشاره به افزایش ظرفیت دانشگاهها از سال 85 به بعد گفت: در آن سالها تعداد دانشجویان به 4 میلیون نفر رسید که همه آنها نیاز به شغل داشتند. از تابستان سال 94 تا تابستان امسال بیش از یک میلیون و 200 هزارنفر وارد بازار کار شدند که برای 700 هزار نفر از آنها شغل ایجاد شده است که آمار بسیار خوبی است. اما همچنان آمار بیکاری در میان جوانان زیاد است.

*اشتغال جوانان یکی از اهداف بزرگ برجام بود
 
روحانی با اشاره به دستاوردهای برجام ادامه داد: یکی از اهداف بزرگ ما در برجام اشتغال جوانان بود. اشتغال با سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ایجاد می‌شود. در ده ماهی که از سال گذشته هم در بخش صنعت و هم در بخش کشاورزی شاهد رشد چشمگیر بودیم، برای مثال در کارخانه بزرگ فولاد همه انبارها برای مدتی پر از فولاد شده بود اما هم اکنون به علت ایجاد شرایط مطلوب با کمبود فولاد مواجه هستیم.
 
رئیس‌جمهور با اشاره به رکود اقتصادی بین سالهای 91 تا 94 اضافه کرد: ما هنوز نتوانسته‌ایم به طور کامل رکود اقتصادی را از بین ببریم و چاله‌های آن را پر کنیم،‌ اما امسال حرکت خوبی برای بر طرف کردن این موضوع آغاز شده است که مهمترین اثر آن هم اشتغال برای جوانان است.
 
روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات سوری سوری در آستانه اظهار داشت: مسئله سوریه بسیار مهم است. درگیری‌های سوریه که امروز 6 ساله شده، نیاز به تمام شدن دارد. ما خوشحال هستیم که یک آتش بس بین دولت و برخی از گروههای معترض ایجاد شده است. به جز داعش و جبهه‌النصره بیشتر گروههای مسلح شامل آتش بس می‌شوند.

* تلاش ایران بر حل بحران سوریه از طریق سیاسی و مذاکره است

وی ادامه داد: ما باید این آتش بس ایجاد شده را حفظ کنیم. امروز مذاکرات بین دولت و گروههای مسلح در صحنه است و می‌تواند بدون دخالت خارجی یک قدم رو به جلو باشد. جمهوری اسلامی ایران،‌ روسیه و ترکیه تلاش بسیاری برای برگزاری اجلاس آستانه کردند و اساس این گفتگوها مذاکره سوری_ سوری است.
 
رئیس جمهور ضمن اشاره به لزوم استمرار آتش بس در سوریه تصریح کرد: همه تلاش ما این است که قدم اول در آستانه آغازی بر ادامه حل مسائل این کشور باشد. مسئله سوریه مسئله بسیار پیچیده‌ای است و تلاش ایران بر حل بحران این کشور از طریق سیاسی و مذاکره است. همه چیز مربوط به مردم سوریه می‌شود و آنها هستند که سرنوشت کشور خود را رقم می‌زنند.
 
روحانی در ادامه نشست خبری درباره رویکرد جمهوری اسلامی نسبت به عربستان سعودی گفت: اساس سیاست جمهوری اسلامی و خصوصا دولت یازدهم روابط نزدیک با همسایگان است و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هم از این مسئله مستثنی نیستند.
 
وی افزود: آنها همسایگان جنوبی ما هستند و ما همیشه روابط خوب و بهتری را با آنها می‌خواهیم. البته عربستان خودش مشکل را شروع کرد؛ از حمله به کشور همسایه که هیچ مبنایی نداشت و الان هم ندارد. به نفع عربستان و منطقه است که هرچه سریعتر حملات کشور یمن را قطع کند.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه ما با عربستان به عنوان کشوری مسلمان و همسایه به لحاظ روابط دو جانبه مشکلی نداریم تضریح کرد: مشکلات ما مربوط به تجاوز به یمن و مداخلات در بحرین و برنامه‌های منطقه باز می‌گردد.

وی ادامه داد: در گذشته مذاکراتی را با عربستان داشتیم تا اینکه اعدام شیخ نمر و موضوع سفارت پیش آمد و خود عربستان یک طرفه روابط را با ایران قطع کرد. ما خواستار قطع رابطه نبودیم.
 
* ایران خواستار صلح و ثبات در منطقه است
رئیس جمهور افزود: از آن زمان کشورهایی از جمله کویت، عراق و کشورهای دیگر آمدند تا میان ایران و عربستان میانجیگری کنند. امیدواریم ریشه‌های مسئله بتواند حل شود. ما خواستار صلح و ثبات در منطقه هستیم؛ ایران نه قصد دارد در مسائل داخلی عربستان دخالت کند نه می‌خواهد این کشور از صحنه سیاسی منطقه حذف شود و نه می‌خواهد نقشی که استحقاق آن را دارد،‌ نداشته باشد.
 
روحانی تاکید کرد: اما وقتی عربستان کشوری مظلوم و همسایه را بمباران می‌کند و تروریستها از منابع مالی و تسلیحاتی این کشور استفاده می‌کنند،‌ این مسائل برای نه تنها ایران بلکه برای کل منطقه مشکل آفرین خواهد بود.
 
رئیس جمهور ادامه داد:‌ امیدواریم که مسئولیان عربستان راه صحیح را در این زمینه انتخاب کنند. اگر عربستان تصمیم صحیح را اتخاذ کند، حاضر خواهیم بود در مسائل یمن و منطقه کمک کنیم و با تلاش ما ثبات و وحدت بیشتری در کل منطقه حاصل شود.
 
* برجام سرمایه‌گذار یا تولیدگر نیست!

روحانی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره اقتصاد مقاومتی و تلاشهای دولت برای تحقق آن گفت: مسئله اقتصاد مقاومتی برای کشور ما بسیار اهمیت دارد. دولت تلاش دارد تا همه سیاستهای کلی در اقتصاد مقاومتی را اجرا کند. برجام فضا را برای اقتصاد مقاومتی آسان تر کرد البته برجام سرمایه‌گذار یا تولیدگر نیست بلکه تنها فضا را آماده کرده و موانع را بر می‌دارد.
 
وی با اشاره به مسئله نفت و گاز به عنوان یکی از اقدامات دولت در راستای اقتصاد مقاومتی گفت: مسئله نفت و گاز اولین کاری بود که امسال در اقتصاد مقاومتی انجام شد. شرایط برجام طوری شد که ما به یکباره تولیدو صادرات نفت را از دو میلیون بشکه به سه میلیون رساندیم که این مسئله کار بزرگی بود.
 
روحانی با اشاره به پتروشیمی های افتتاح شده گفت: برخی از پتروشیمی‌ها در حال افتتاح است. امروز در بخش‌های مختلف و کشاورزی تحولی رخ داده است.
 
وی ادامه داد: تولید خودرو در ماههای اخیر جهش داشته است و به زودی خودروهای تولید مشترک داخل و خارج در اسفند ماه آغاز به کار خواهد کرد که 30 درصد آن به خارج صادر می‌شود.
 
روحانی با اشاره به رشد صنعت گردشگری گفت: برخی می‌گویند وقتی هواپیما می‌خرید، چه خاصیتی برای مردم دارد؛ خرید هواپیما صنعت گردشگری را به حرکت در می‌آورد. خرید هواپیما برای راننده تاکسی،‌ هتلدار و برای کسانی که در مسئله گردشگری فعال هستند، خاصیت دارد.
 
وی با تاکید بر اینکه صنعت هوایی از پایه‌های صنعت گردشگری است اظهار داشت: ما پولهایمان را به شرکتهای خارجی دادیم البته ما با آنها بد نیستیم، باید خوشحال باشیم که سالانه 4 تا 5 میلیارد دلار از پول ملت ایران به شرکتهای هواپیمایی کشورهای همسایه پرداخت می‌شود؟ خوب چرا خودمان این کار را نکنیم.
 
روحانی افزود: آن فردی که بلیط می‌فروشد و خدمات هواپیمایی انجام می‌دهد و یا تعمیر کننده هواپیما است فقط هواپیمای زیبا را در آسمان می‌بیند در حالی که این هواپیما می‌نشیند و بنزین و تعمیرات و بلیط فروش می‌خواهد.  
 
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تضمینی برای اجرایی شدن منشور حقوق شهروندی وجود دارد گفت: حقوق شهروندی جزء قول‌ها و وعده‌های بنده در سال 92 بود که طی همان 100 روز اول نسخه اول منشور حقوق شهروندی را بر روی سایت منتشر کردیم، اما نظرات اصلاحیه بسیاری آمد و تکمیل شد.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: در این زمینه با مسئولان دولتی و حقوقدان‌ها جلسات بسیاری برگزار شد تا منشور حقوق شهروندی تکمیل شد، اکنون معتقدم این منشور بسیار جامع و کامل بوده البته امکان دارد در آینده موادی به آن اضافه شده و کامل‌تر شود.

روحانی تصریح کرد: منشور حقوق شهروندی بر قانون اساسی و به ویژه فصل سوم آن متکی است، همچنین به اصل یکصد و سی‌وچهار قانون اساسی که تأکید دارد بر تعیین خط مشی و برنامه‌ها توسط رئیس جمهور متکی است. بنده این منشور را به تمام دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرده و از آنها اجرای آن را خواستارم.

*همه قوا برای اجرای منشور حقوق شهروندی کمک کنند

رئیس قوه مجریه بیان داشت: حقوق شهروندی تنها به دولت بستگی نداشته و باید قوای دیگر نیز به ویژه قوه قضاییه به اجرای آن کمک کند و امیدوارم قوای دیگر در کنار قوه مجریه برای اجرای منشور حقوق شهروندی حضور داشته باشند.

وی با بیان اینکه در عمل برخی مواد حقوق شهروندی هنوز اجرایی نمی‌شود اظهار داشت: بنده متأسفم و به عنوان رئیس جمهور همواره این مسائل را دنبال می‌کنم به ویژه در دولت از طریق وزیر دادگستری به عنوان پیوند دو قوه به صورت کتبی و شفاهی این موضوعات را پیگیری می‌کنم، اما حل برخی مسائل زمان‌بر است و دلمان می‌خواهد برخی امور همین امشب اجرایی شود منتهی تلاش و توان و قانون اساسی در یک حدی است که به کمک دیگران نیازمندیم و حتی در بخش‌هایی به اجماع نظام هستیم.

رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: بنده به آینده امیدوارهستم و می‌ خواهم که این تلاش‌ها روزی به ثمر بنشیند.

وی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه چرا در روز امضا سندها با اینکه تحریم‌ها برداشته نشده بود آن را امضا کردید، گفت: در برجام تنها بر روی تحریم‌های هسته‌ای صحبت شد و مذاکره درباره تحریم‌های دیگر یک راه دیگری می‌خواهد.

رئیس جمهور کشورمان بیان داشت: تحریم‌های هسته‌ای با اجرایی شدن برجام در بخش‌های دولتی تقریبا اجرا شد، در بخش نقل و انتقال پول و فروش نفت و گاز دیگر چیزی به نام تحریم نداریم و همچنین سرمایه‌گذاری‌هایی هم در موضوع نفت در حال انجام است که به زودی سرمایه‌گذاری حدود 5 میلیارد دلار انجام خواهد شد.

روحانی تصریح کرد: در بخش حوزه ریلی، ماشینی و یا هواپیما هم تحریم‌ها بعد از اجرایی شدن برجام رفع شده است، بنده طی پرس و جویی از وزیر نفت در مورد شرایط خرید تجهیزات نفتی بعد از برجام متوجه شدم که قیمت بسیاری از تجهیزات به یک دهم رسیده است.

رئیس قوه مجریه تأکید کرد: برخی از داروها و تجهیزات پزشکی را پیش از برجام مجبور بودیم از کشورهایی که صددرصد برای ما ایده‌آل نبودند بگیریم اما امروز دستمان برای خریداری این امکانات از هر کشوری آزاد است لذا راه باز شده است.

* آیسا یک تحریم جدید نبوده و اجرا هم نشده است

وی با تأکید بر اینکه تنها در حوزه بانکی کمی مشکلات وجود دارد گفت: در بحث بانک بخشی از امور حل شده اما قسمتی دیگر از آن هنوز دارای مشکل بوده که عمدتا به غیر از برجام مرتبط است، اما اینکه آمریکایی‌ها بدعهدی می‌کنند کاملا درست است.

رئیس جمهور ادامه داد: آیسا یک تحریم جدید نبوده و اجرا هم نشده است بلکه تمدید تحریم قدیمی است البته از نظر ما همین تمدید هم نقض برجام است اگر آیسا اجرا می‌شد نقض برجام صورت گرفته بود. بنده قبلا گفته بودم اگر آمریکایی‌ها تمدید آیسا را بلااثر نکنند نقض فاحش برجام است، اما رئیس جمهور آمریکا تمدید این تحریم را امضا نکرد البته وظیفه داشت آن را وتو کند و دیگر اینکه آن را بلافاصله بلااثر کردند.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: اگر تمدید قانون آیسا را بلااثر نمی‌کردند اما اکنون اینطور آرام اینجا نمی‌نشستیم، اگر این قانون اجرایی می‌شد ما برنامه‌های زیادی درنظر داشتیم. البته ما در قبال آن تخلف دستوراتی را به وزیر امورخارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی ابلاغ کردیم.

وی تأکید کرد: اینکه در آینده آمریکایی‌ها بدعهدی‌های دیگری را انجام دهند ممکن است، اما اینکه چطور این توافق را انجام دادیم براساس یک چارچوبی بوده که براساس مکانیزم موجود در برجام هر کشور و یا طرفی که تخلف کند با آن برخورد می‌شود البته یک بخشی از قسمت اجرایی‌های برجام روز گذشته به پایان رسید.

*برجام را نمی‌توان به راحتی نقض کرد

رئیس جمهور در ادامه افزود: ما نیز بخشی از قسمت‌های برجام را در روزهای آخر اجرایی کردیم مانند بخش فردو، بنده معتقدم تحریم‌ها برداشته شده اما در زمینه بانکی هنوز باید تلاش کرد. آمریکایی‌ها بدقلق بوده و هم بدعهدی کرده و خواهند کرد ما باید خود را برای شرایط مختلف آماده کنیم اما بنده نسبت به آینده امیدوار هستم.

روحانی اذعان داشت: برجام چیزی نیست که یک نفر بخواهد در یک کشوری که انتخاب شده بگوید از آن خوشش می‌آید یا نه، برجام یک خیری برای آمریکا بوده و یک فضای جدید را در دنیا ایجاد کرده که به ضرر کسی نیست. رئیس جمهور منتخب آمریکا در حال حاضر این گونه فکر می‌کند که برجام چیز خوبی نیست اما نمی‌توان آن را به راحتی نقض کرد.

رئیس قوه مجریه تأکید کرد: باید تدبیرمان را به کار بندیم، برخی شب که می‌خوابند توقع دارند صبح برجام بهم بخورد برای چه این خواب‌ها را می‌بینند؟ چه خاصیتی این خواب‌ها دارد؟ هر شب یک مقاله می‌نویسند که برجام این گونه شد و یا آنگونه شد یک عده‌ای بودند، در طول 20 سال اخیر که البته بنده آنها را می‌شناسم هر چه پیش‌بینی کردند برعکس درآمده است اگرچه بازهم پیشگویی می‌کنند.

وی اذعان داشت: این پیشگویی‌ها چه خاصیتی دارد؟ پایه‌های برجام مستحکم بوده البته باید حواسمان را نسبت به افراد و دولت‌های روبه رو جمع کنیم و ما باید از این فضای به وجود آمده برای کشورمان به خوبی استفاده کنیم.

* آمریکا نمی‌تواند زیر توافق برجام بزند/مذاکره مجدد درباره برجام معنا ندارد

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمدن ترامپ در اجرای برجام چه تاثیری می‌گذارد گفت: آقای ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا طبق اظهاراتی که تاکنون مطرح کرده است از برجام خوشحال نبوده و آن را بدترین توافق نامیده است. اینها بیشتر یک سوال است اما در عمل نمی‌تواند کاری انجام دهد زیرا این توافق یک جانبه نبوده و آمریکا نمی‌تواند زیر این توافق بزند.
 
وی ادامه داد: مذاکره مجدد معنا ندارد این مذاکرات مقدمه‌ای بوده برای توافق که سالها طول کشیده و از سال 82 آغاز شده است، در دولت یازدهم ما دو سال و نیم مذاکره کردیم، بر روی بند بند آن بحث شد تا به توافق رسیدیم. ما بازگشت به گذشته نمی‌کنیم هیچ مذاکره‌ای درباره برجام در کار نخواهد بود زیرا این مذاکرات تکمیل شده و در شورای امنیت سازمان ملل تایید شده است و به صورت یک سند بین‌المللی در آمده که توافق چند جانبه‌ای است.
 
رئیس قوه مجریه اظهار داشت: وجود رئیس جمهور جدید در کاخ سفید تاثیر خاصی در انتخابات ایران نخواهد داشت زیرا مردم تلاش خود را در انتخابات انجام می‌دهد و نتیجه انتخابات بر اساس خواست مردم انجام خواهد شد. از دوره دولت یازدهم بیش از 6 ماه باقی مانده  و در مرداد سال آینده عمر این دولت تمام می‌شود. دولت در این مدت باقی مانده 2 الی 3 پروژه مهم ار باید کامل کند مخصوصا پروژه‌های عمرانی باید تکمیل شود.
 
وی تصریح کرد : دولت در زمینه اقتصادی تلاش کرده که محیطی آرام برای اقتصاد به وجود بیاورد و نوسانات و تورم افزایش یابد در سه سال و نیم گذشته تلاش ما در این راستا بوده و آینده نیز به همین شکل ادامه خواهد داشت البته این کار سختی است، در زمینه رشد اقتصادی تلاش کردیم، از رکود خارج شویم و امروز حتما از رکود خارج شده‌ایم اما نه در تمامی بخش‌ها مانند بخش ساختمان که هنوز راکد است.
 
روحانی گفت: در زمینه اشتغال حرکت خوبی انجام شد که در حدود 700 هزار شغل ایجاد گردید و ما سعی می‌کنیم با شدت بیشتری باز هم این کار ایجاد شود تا در راستای اقتصاد مقاومتی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری عمل کنیم. از فضایی که برجام به وجود آورده باید به خوبی استفاده کردیم البته در سالهای پیش رو باید نیز استفاده کنیم.
 
رئیس جمهور ادامه داد: امروز سرمایه‌گذاری در کشورمان آغاز شده مانند سرمایه‌گذاری در بخش حمل و نقل، ساخت و خرید لوکوموتیو و ساخت ماشین با مشارکت شرکتهای خارجی حرکت بسیار خوبی انجام شده به طوری که بخشی از این اقدامات دربنادر چابهار تا پایان دولت به افتتاح می‌رسد.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات دولت ایجاد وحدت در جامعه بوده و همه ما باید تلاش کنیم شادابی و نشاط را به وجود بیاوریم. در مسائل مذهبی و قومیتی دولت تلاش کرده تا فضایی آرام به وجود بیاید. در مسائل آموزشی و علمی همواره به دنبال بهتر کردن شرایط این شرکتها بوده است.
 
رئیس قوه مجریه گفت: شرکتهای دانش بنیان در اشتغال و تولید جامعه نقش بسیار مهمی دارند به طوریکه حدود 20 هزار میلیارد تومان درآمدشان است و رسیدگی به کار این شرکتها وظیفه اصلی ما است. این اقدامات در فضای آرام اقتصادی باعث رشد اقتصاد و بهبود روابط خارجی ما شده است و ما سعی داریم اخلاق حسنه را در جامعه احیا کنیم.
 
وی در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات آستانه و تاثیر ایران در این مذاکرات اظهار داشت: تلاش ایران،‌ روسیه و ترکیه سبب آتش بس در کشور سوریه شد. بنابراین اگر این سه قدرت توانستند آتش بس را در سوریه و حلب با گروههای مهاجم برقرار کنند، پس صاحب نفوذ و قدرت هستند و آنچه که مهم است گروههایی که در سوریه با دولت در حال جنگ هستند در قدمهای اولیه به توافق رسیده‌اند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اجلاس آستانه اگر موفق شود باید ادامه یابد و آنچه که مورد نظر ماست ادامه یافتن آتش بس و مذاکرات در سوریه است تا در مراحل بعد جنگ و مبارزه با گروههای تروریست و داعش ادامه پیدا کند، درنهایت سوریه به ثبات برسد تا شرایط برای انتخابات محقق شود. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد